Terapie la psiholog online

Ședințele de psihoterapie online sunt o soluție pentru multe situații în care terapia trebuie întreruptă din motive obiective: mutare din țară, relocare temporară, incapacitate de a se putea deplasa la sediul terapeutului. În aceste cazuri este nevoie de metode alternative pentru a facilita comunicarea intre pacient și terapeut.

Tehnica modernă ne pune la dispoziție o multitudine de variante pentru a realiza comunicarea între două persoane fără a fi nevoie de prezență fizică, folosind mediul online. Indiferent de nivelul de pregătire sau de cunoștințele de utilizare ale calculatorului, comunicarea online, prin Internet, se poate face foarte ușor.

În condițiile în care multă lume lucrează de acasă, ședințele de psihoterapie online sunt o soluție accesibilă pentru orice vrea ajutorului unui psiholog online.

Cum decurge o discuție la psiholog online?

În mare parte la fel ca și orice ședință de terapie la cabinetul terapeutului. Este nevoie ca atât pacientul cât și psihologul să aibă o conexiune la Internet și să se afle într-un loc în care să nu existe prea multe deranjamente vizuale sau auditive. Se folosește o platformă de comunicare online (cel mai frecvent se folosește Skype). Mai multe despre acest subiect pe pagina de recomandări. Aceste sfaturi sunt utile pentru a maximiza eficiența ședințelor de psihoterapie online.

Se pot realiza inclusiv ședințe de hipnoză online în unele cazuri, cu rezultate similare celor realizate în persoană la cabinet.

Ședințele sunt video sau doar audio?

Depinde, de la caz la caz. Decizia se va lua de către pacient împreună cu psiholog Adelina Buruș. În general, terapia online funcționează cel mai bine când există posibilitatea de a avea o conexiune video, pe lângă conexiunea audio.

Chiar funcționează ședințele de psihoterapie online?

Da, până în prezent am avut zeci de ședințe realizate prin Internet cu pacienți din toată lumea. Unii din acești pacienți au început și terminat terapia doar prin medii online, demonstrând astfel eficiența acestei metode. 

Programare