Spre deosebire de alte specializări medicale unde diagnosticarea problemelor se face folosind diferite dispozitive medicale, în psihologie este esențial ca terapeutul să fie capabil să încurajeze pacienții să își expună gândurile. Doar așa se poate ajunge la înțelegerea situației și găsirea unei soluții.
Îmi place tehnologia și încerc să o folosesc cât mai mult în ceea ce fac, motiv pentru care am adoptat realitatea virtuală (VR) ca una din metodele de practică terapeutică.
Una dintre pasiunile mele cele mai mari o reprezintă hipnoza, motiv pentru care am urmat trei cursuri de formare în cadrul Institutului Milton Erickson din Phoenix, Arizona, în urma cărora am devenit singurul hipnoterapeut acreditat în hipnoza ericksoniana din Cluj Napoca. Această experiență a avut impact major asupra evoluției mele profesionale.
Cursurile de formare în hipnoză ericksoniană oferite de Institutul Milton Erickson sunt împărțite pe 3 nivele:
- Nivel începător: informații generale despre psihoterapie folosind metoda de hipnoză ericksoniană, studii de caz, joc de roluri și alte noțiuni introductive
- Nivel mediu: se aprofundează conceptele din primul curs cu mai multe scenarii, metode de eficientizare a ședințelor de hipnoză
- Nivel avansat: specializare în tehnica de hipnoză ericksoniană, metode avansate de a folosi hipnoza în terapie și studii de caz complicate
Informațiile din fiecare nivel al cursului sunt foarte detaliate și presupun foarte mult exercițiu pentru a le putea sedimenta. Se recomandă să se pună în aplicare cunoștințele dobândite la fiecare nivel înainte de a avansa la nivelul următor. În acest sens, am avut minim 1 an între fiecare nivel, timp în care am aplicat cunoștințele și am identificat situațiile în care se pretează terapia prin hipnoză.
Caut constant moduri în care îmi pot îmbunătăți terapia și ascult cu interes sugestiile pacienților mei în fiecare sesiune. Dacă crezi că te pot ajuta și pe tine, fă o programare.