Psiholog Adelina Buruș

Psihoterapeut acreditat în Hipnoză Ericksoniană

Numele meu este Adelina Buruș și sunt psiholog de peste 10 ani în Cluj Napoca. Am absolvit facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai și masteratul în specializarea Consiliere Genetică, tot în cadrul Facultății de Psihologie.

În anul 2014 am început studiile pentru obținerea doctoratului în Genetică medicală, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațeganu, din Cluj Napoca. Momentan mă aflu în ultimul an de studiu, urmând ca în scurt timp să îmi susțin lucrarea de doctorat. După obținerea doctoratului plănuiesc să îmi lărgesc paleta profesională și să acumulez experiență și în acest  domeniu.

Am fondat clinica de psihologie Psygen în anul 2018 din dorința de ajuta cât mai mulți pacienți prin facilitarea accesului la serviciile noastre de terapie. La cabinetele noastre pacienții își rezolvă încercările de natura psihologică într-un mediu primitor si sigur. Psihologii din cadrul clinicii Psygen sunt aleși după un proces strict de selecție pentru a menține standardul serviciilor nostra la cel mai înalt nivel. 

Întotdeauna am fost pasionată de natura minții umane și mă consider o persoană empatică. Îmi plac animalele de orice fel și consider că viața trebuie prețuită. Fiecare experienta prin care trecem, ne motivează  sa fim o versiune mai bună a noastră. Consider că pentru a fi un psiholog bun este necesară o capacitate mare de ascultare și o atitudine pozitivă indiferent de situație. 

psiholog-adelina-burus-resized

 

Spre deosebire de alte specializări medicale unde diagnosticarea problemelor se face folosind diferite dispozitive medicale, în psihologie este esențial ca terapeutul să fie capabil să încurajeze pacienții să își expună gândurile. Doar așa se poate ajunge la înțelegerea situației și găsirea unei soluții.

Îmi place tehnologia și încerc să o folosesc cât mai mult în ceea ce fac, motiv pentru care am adoptat realitatea virtuală (VR) ca una din metodele de practică terapeutică.

Una dintre pasiunile mele cele mai mari o reprezintă hipnoza, motiv pentru care am urmat trei cursuri de formare în cadrul Institutului Milton Erickson din Phoenix, Arizona, în urma cărora am devenit singurul hipnoterapeut acreditat în hipnoza ericksoniana din Cluj Napoca. Această experiență a avut impact major asupra evoluției mele profesionale.

Cursurile de formare în hipnoză ericksoniană oferite de Institutul Milton Erickson sunt împărțite pe 3 nivele:

  • Nivel începător: informații generale despre psihoterapie folosind metoda de hipnoză ericksoniană, studii de caz, joc de roluri și alte noțiuni introductive
  • Nivel mediu: se aprofundează conceptele din primul curs cu mai multe scenarii, metode de eficientizare a ședințelor de hipnoză
  • Nivel avansat: specializare în tehnica de hipnoză ericksoniană, metode avansate de a folosi hipnoza în terapie și studii de caz complicate

Informațiile din fiecare nivel al cursului sunt foarte detaliate și presupun foarte mult exercițiu pentru a le putea sedimenta. Se recomandă să se pună în aplicare cunoștințele dobândite la fiecare nivel înainte de a avansa la nivelul următor. În acest sens, am avut minim 1 an între fiecare nivel, timp în care am aplicat cunoștințele și am identificat situațiile în care se pretează terapia prin hipnoză.

Caut constant moduri în care îmi pot îmbunătăți terapia și ascult cu interes sugestiile pacienților mei în fiecare sesiune. Dacă crezi că te pot ajuta și pe tine, fă o programare.

Motive pentru care

Ar trebui să lucrăm împreună

Acreditare Psihoterapeut

Acreditare de Psihoterapeut

Acreditare Psiholog Clinician

Acreditare Psiholog Clinician

Acreditare în hipnoză ericksoniană

Reprezinta formarea la nivel avansat a specializarii de hipnoterapeut. Aceasta este cea mai inalta treapta din aceasta specializare.

Doctorand, Facultatea de Genetica

Inscriere in vederea obtinerii doctoratului in Genetica la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj Napoca

Licentiere ca si Consilier Genetic

Licentiere ca si Consilier Genetic

Programare