Depășirea fobiilor pentru intervențiile estetice prin hipnoză

de Adelina Buruș

Frumusețea complexă – ”Trebuie să ne acceptăm necondiționat – să acceptăm calitățile și defectele noastre și să lucrăm în fiecare zi pentru cea mai bună versiune a noastră”.

În fiecare zi încercăm să facem tot ce putem pentru a arăta bine fizic. Acest lucru presupune folosirea produselor cosmetice de cea mai bună calitate, recurgerea la diferite proceduri (spre exemplu chirurgia estetică), mai mult sau mai puțin invazive, adoptarea unor diete mai mult sau mai puțin stricte. La fel de important este și interiorul nostru, care, de cele mai multe ori, se reflectă în exterior.

De multe ori avem tendița să evităm emoțiile negative care ne provoacă disconfort sau să amânăm soluționarea anumitor probleme deoarece acest lucru presupune confruntarea lor. Această situație se observă pe expresia feței, pe postură, pe atitudinea care o adoptăm…există multe detalii care ne pot ”da de gol” și care arată ceea ce simțim de fapt. Toate aceste lucruri se răsfrâng asupra înfățișării noastre. Fiecare persoană se confruntă cu probleme pe diferite planuri, la care se pot găsi soluții. Primul pas este să recunoaștem existența lor și să acceptăm să le rezolvăm.

Hipnoza folosita pentru operatii estetice

Psihologul te poate ajuta să îți rezolvi problemele care îți creează disconfort în cadrul unor ședințe de consiliere psihologică sau psihoterapie. Totodată, poți beneficia și de susținere și ajutor pentru învingerea fricii față de anumite proceduri medicale. Acest lucru se poate realiza prin psihoterapie sau hipnoză medicală.

În cadrul terapiei prin hipnoză medicală, poți să îți învingi fricile care le-ai acumulat de-a lungul timpului. Poate fi vorba despre fobii specifice sau despre unele mai complexe. Putem lua ca exemplu frica pentru operații și diferite proceduri medicale. Există situații în care operațiile sunt necesare, însă datorită sentimentului de frică se ia decizia amânării interveției. Acest lucru cu siguranță nu este în avantajul pacientului.

Trebuie să ne acceptăm necondiționat – să acceptăm calitățile și defectele noastre și să lucrăm în fiecare zi pentru cea mai bună versiune a noastră

Cu ajutorul hipnozei, reușim să facem mai ușoară și perioada postoperatorie. Poate te întrebi cum facem asta. Răspunsul este prin controlul durerii. Prin hipnoza medicală, putem controla durerea și să diminuăm intensitatea simptomelor postoperatorii.

S-a dovedit științfic faptul că având o minte liniștită, calmă, corpul reacționează mult mai bine la diferite tratamente și la procesul de vindecare (medicamentos sau chirurgical).

Vrei să ne mai auzim? Înregistreză-te la newsletter-ul nostru.

Loading

Citește mai departe