Leadership

Leadership-ul reprezintă acel ceva pe care toți vrem să îl avem, dar nu știm cum. Unii spun că liderii sunt născuți, alții spun că sunt educați, în orice caz este una din trăsăturile cele mai dorite în poziții de management. Conform standardelor, orice manager bun trebuie să fie și un lider bun, deci poate să fie intimidant să constantăm că nu avem skill-urile de leadership pe care ar trebui sa le avem.

Există foarte multe cărți și articole care tratează subiectul leadership-ului, diferența între șef și lider, între manager și lider, etc., dar nu este nici o carte despre ce ar trebui tu să faci ca să fi un lider bun. Poate ești deja un lider înnascut și trebuie doar să-ți cizelezi stilul, sau poate nu ai fost niciodata într-o poziție în care să îți pui în valoare acest skill, în orice caz dacă urmărești o carieră de succes în management vei avea nevoie de leadership.

Trebuie să fiu manager ca să ajung leader?

Nu. Dacă este o activitate care trebuie dusă la capăt, ai o oportunitate să îți asumi responsabilitatea și să o duci la capăt. Chiar dacă nu ești într-o poziție de management poți demonstra abilități de leadership care te vor propulsa unde vrei să ajungi.

Trebuie să fiu leader ca să ajung manager?

Da. Dacă vrei să ajungi un manager de succes, cu o echipă funcțională și care produce rezultate consistente. Realitatea ne arată că sunt mulți manageri care încă nu își folosesc skill-urile de leader corect, sau chiar deloc, dar de cele mai multe ori acesti manageri ajung să aibă probleme cu echipele, dead-line-uri sau cu clienții.

Completează chestionarul de mai jos pentru a obține o evaluare rapidă a nivelului tău de leadership.

Programare